Repliconin arvonmääritysanalyysi edistää yrityskauppaa

01-09-2011

 
Replicon Corporate Finance toimittaa arvonmääritysanalyysin sosiaalisen median alan toimijalle, jotta yrityksen erään liiketoiminnan myynti voitaisiin toteuttaa. Arvonmäärityksen avulla asiakas saa perusteita kauppaan liittyvien hintaneuvotteluiden tueksi. Replicon toimii järjestelyssä myös myyjän neuvonantajana.

Järjestelyn osapuolet ovat sopineet, että nimiä tai muita yksityiskohtia ei paljasteta, mutta seuraavassa on yleistä tietoa arvonmääritysmenetelmien hyödyllisyydestä, kuten myös niiden rajoituksista. ”Jotkut sanovat, että lupaavien kasvuyritysten kassavirtapohjainen arvonmääritys on lähempänä taidetta kuin tiedettä. He ovat oikeassa siinä mielessä, että analyysityön tuloksena ei tule tiettyä yhtä ”oikeaa” arvoa yritykselle. Parhaimmillaan voimme muodostaa useaan analyysimenetelmään perustuvan välin, jossa yrityksen arvo voisi alati muuttuvassa ympäristössä olla,” sanoo Repliconin tj. Petteri Hirvonen. ”Mutta yhtäkaikki on tärkeää huomata, että kehittämästämme nopeasta arvoanalyysipaketista saadaan tärkeää tietoa tulevan kauppahinnan tueksi, samalla yrityskaupan toteutus muuttuu paljon suoraviivaisemmaksi”, hän jatkaa.

Repliconin arvonmääritysanalyysi sisältää aina kassavirtapohjaisen arvonmäärityksen herkkyysanalyyseineen; vertailun vastaaviin listaamattomiin ja listattuihin yhtiöihin sekä muutaman esimerkin viimeaikaisista vastaavista yrityskaupoista. “Jälleen kerran meillä on paljon parempi käsitys sopivasta arvostushaarukasta tulevassa yrityskaupassa ja myös konkreettisia työkaluja hintamuutosten perustelemiseksi neuvotteluissa,” sanoo Jouko Ahvenainen, Repliconin Senior Partner.

Replicon tarjoaa arvonmäärityspalveluitaan johtaville suomalaisille kasvuyrityksille sekä myös niiden osakkeenomistajille ja muille intressitahoille (“stake holders”), esim . julkisen sektorin toimijoille. Lisää tietoa kassavirtapohjaisesta mallittamisesta: Kasvuyhtiön talous- ja rahoitusmallintaminen
Perinteisten arvonmääritysmallien lisäksi Replicon voi tehdä myös reaalioptioihin pohjaituvaa analyysiä, jos se on perusteltua: Johdatusfinanssi- ja reaalioptiohin.

Lisätietoja arvonmääritys-, yrityskauppa- ja muista palveluista kasvuyrityksille:

Petteri Hirvonen, tj., Senior Partner
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jouko Ahvenainen, Senior Partner
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Arsi Rosengren, Apulaisjohtaja, Partner
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

About Replicon

Replicon Group is an independent financial and business adviser for growth companies and growth investors. We are a Certified Adviser in NasdaqOMX First North market place and a qualified operator in publicly funded growth company programs. Replicon provides financial and related strategic solutions that facilitate business activities, efficiency, and increase profitability of corporations and other organizations. Our core competence is in solutions that facilitate growth based on innovation, e.g. in Web2.0, HealthBio and Cleantech sectors. Replicon’s homepage is www.replicongroup.com