Ainutlaatuisen ravintolisän tuotantotapojen kokonaistaloudellinen vertailuTäysin erilaisten tuotantotapojen mahdollisimman objektiivinen vertaileminen ei ole yksinkertaista. Kullakin menetelmällä saavutettu tuotantokustannus tuotettua yksikköä kohti on vain yksi tekijä päätöstä tehtäessä.

Kaikki relevantit suorat ja epäsuorat riskit ja epävarmuudet täytyy ottaa huomioon. Esimerkiksi käytettävän raaka-aineen saatavuus saattaa, tällä hetkellä täysin odottamattomista syistä, heiketä tai sen maailmanmarkkinahinta nousta voimakkaasti tulevaisuudessa. Miten varautua tällaiseen epätodennäköiseen riskiin?

Ongelmaan löytyi yksinkertainen tulevia riskejä olennaisesti vähentävä ratkaisu: useiden vaihtoehtojen joukosta suosittelimme valitsemaan sellaisen tuotantoteknologian, jossa samalla tuotantolaitteistoilla voidaan tuottaa haluttua ainetta myös vaihtoehtoisella raaka-aineella. Tällä strategialla vältetään sitoutuminen yhteen raaka-aineeseen ja samalla myös tiettyihin toimittajiin. Tuottajan neuvotteluvoima tulevissa hintaneuvotteluissa on huomattavasti vahvempi, kun on olemassa vaihtoehtoja. 

Luonnollisesti valitun tuotantoteknologian pitää olla myös taloudellisesti kilpailukykyinen sekä käytännössä testattu.

Lisätietoja Repliconin palveluista:

Petteri Hirvonen, tj.
Replicon Group, +358 50 552 96 33 (suora)
petteri.hirvonen [a] replicon.fi 

Replicon Group

Replicon Group on riippumaton kasvurahoituksen ja teknologiayritysten liikkeenjohdon kehittäjäorganisaatio. Tarjoamme asiakkaillemme ensiluokkaista neuvonantoa ja ”hands on” toteutusta yritysrahoitukseen ja kasvuun liittyvissä strategisissa asioissa.
Pääasiallisia asiakaskohderyhmiämme ovat kasvu- ja teknologiayritykset, niiden strategiset yhteistyökumppanit sekä pääoma- ja muut institutionaaliset sijoittajat ja julkisen sektorin organisaatiot.
Replicon on saavuttanut vahvan jalansijan erityisesti teknologisiin innovaatioihin perustuvilla kasvusektoreilla kuten Life Science ja Cleantech -sektorit. Tarvittaessa käytämme koti- ja ulkomaista yhteistyöverkostoamme asiakasprojektien menestykselliseen viimeistelyyn.